آقای م قراردادمشارکت در ساختی با آقایان ج و ل در مشهد منعقد می سازد و ملک مسکونی خویش را در اختیار سازندگان قرار میدهد. در ضمن قرارداد مشارکت مقرر می گردد در طول قرارداد مشارکت سازندگان یک باب منزل مسکونی برای مالک زمین اجاره و اجاره بهای آنرا پرداخت کنند.
سازندگان پس از تحویل ملک و تخریب آن، به بهانه های متعدد از انجام تعهدات خویش سرباز می زنند و حتی اجاره آقای م را پرداخت نمی نمایند و وی در دوران بازنشستگی با حقوقی که به سختی کفاف خرج منزل را میدهد مجبور به پرداخت اجاره نیز میشود با وجود فشار مالی به آقای م و عدم انجام تعهدات از سوی سازندگان اختلافات بالا میگیرد. با بررسی و تحقیق فرزند آقای م مشخص میگردد که سازندگان دو پروژه همزمان دیگر نیز دارند که به سختی وتاخیر در حال انجام یکی از آن دو پروژه می باشند و قطعا سازندگان توان انجام پروژه سوم را ندارند.
بعد از گذشت مدتی از زمان شروع اختلافات، به استناد شرط داوری قید شده در قرارداد مشارکت وکیل سازندگان با همکاری بنگاه منعقد کننده قرارداد و با داوری کارمند بنگاه، بدون حضور و اطلاع آقای م اقدام به صدور رای محکومیت آقای م مبنی بر تسلیم زمین و صد و پنجاه میلیون خسارت می نماید.
با قبول وکالت، بدوا دعوای ابطال رای داور طرح و پس از موفقیت در ابطال رای داور اقدام به طرح دعوای فسخ قرارداد مشارکت کردیم که در نهایت منجربه اعلام فسخ قرارداد مشارکت از سوی دادگاه گردید.
نکات:
نکته حائز اهمیت این پرونده شرط داوری است که ضمن قراردادهای مشارکت تیپ که در بنگاه ها استفاده می شود وجود دارد آن هم با داوری مشاور املاک. باید گفت با وجود چنین شرطی شما حق شکایت در دادگاه را نخواهید داشت و می بایست جهت طرح شکایت به داور که همان مشاور املاک است مراجعه کنید. هرچند که شرط داوری و رای داوری در شرایطی قابل ابطال هست ولی صحیح است چنانچه داور را فاقد سواد حقوقی کافی می دانید یا اینکه به عدالت و بی طرفی وی اطمینان ندارید این شرط را قبول نکنید.
در مورد قرارداد مشارکت این موضوع قابل تذکر است که قراردادهای شراکت از عقود اسلامی و به عبارت دیگر از عقود کهن است که بیش از هزار سال سابقه بحث و گفتگو دارد ولی همچنان اساتید حقوق در بعضی از موارد آن اختلاف نظر دارند لذا این قراردادها را برخلاف ظاهر سهل آنان ساده تصور نکنید.