پس از شکایت علیه شما چه اتفاقی می افتد؟
شاید برای شما یا یکی از نزدیکان این اتفاق رخ داده باشد که پیامکی از سوی قوه قضائیه دریافت کرده باشید که شکایتی علیه شما ثبت گردیده است. در این فرض که پیامک واقعا از ناحیه قوه قضائیه با سرشماره ADLIRAN برای شما ارسال گردیده باشد، لازم است بدانید ثبت شکایت لزوما به منزله صدور حکم محکومیت، بازداشت و جلب و سایر تبعات شکایت کیفری نمی باشد. بنابراین ثبت شکایت اولین مرحله یک پرونده کیفری است و با توجه به اینکه دادگاه ها مرجع عام تظلم خواهی هستند شکایات کیفری افراد را می پذیرند پس لازم است با حفظ خونسردی و جلوگیری از اقدامات خودسرانه و عدم مراجعه به افراد نا آگاه، ابتدا چنانچه شماره پرونده به شما پیامک شد با مراجعه به وب سایت قوه قضائیه به نشانی www.adliran.ir از موضوع پرونده و مشخصات فرد یا افراد شاکی آگاهی یابید. پس از آن می توانید منتظر پیامک وقت رسیدگی از ناحیه دادسرا و در مواردی دادگاه بمانید یا با مراجعه به شعبه از مشخصات پرونده اطلاع یابید. مجددا تاکید می شود اطلاعات افراد ناآگاه و یا وکیل نما همچنین وعده های برخی در رفع و رجوع شکایت مطرح شده علیه شما و بستن پرونده را جدی نگیرید و از پرداخت وجه به این افراد اجتناب نمایید.
تصمیم دادسرا نسبت به پرونده شما
پس از ثبت پرونده شکایت کیفری، اقدام بعدی دعوت از شما با ارسال ابلاغیه به مرجع انتظامی (کلانتری یا اداره آگاهی) می باشد. در این مرحله تحقیقات اولیه از شما و شاکی صورت می پذیرد و در صورت عدم سازش و رضایت شاکی پرونده به دادسرا عودت می گردد. در جلسه بعدی رسیدگی شما به دادسرا و یا بعضا دادگاه دعوت می شوید. در این جلسه تفهیم اتهام، شنیدن شکایت شاکی و یا خواندن متن شکایت وی، شنیدن دفاعیات شما، خواندن لوایح دفاعی شما و تحقیقات مقتضی به هر نحو که مقام رسیدگی کننده لازم بداند شامل استعلامات، استماع شهادت شهود و غیره صورت می پذیردو نهایتا تصمیم بازپرس طی روزهای آتی به شما ابلاغ می گردد.
این تصمیم می تواند تحت عناوین مختلف صادر گردد. لذا چنانچه شکایت مطرح شده قابلیت پیگیری نداشته باشد و به اصطلاح جرمی صورت نگرفته باشد، جرم مشمول مرور زمان شده باشد، در جرایم قابل گذشت شاکی رضایت داده باشد و … قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب و .. صادر می گردد. اما چنانچه مجرم بودن متهم برای مقام رسیدگی کنده محرز گشته باشد، قرارهایی از جمله قرار وثیقه، کفالت، جلب به دادرسی و … را صادر می نماید.
قرار جلب به دادرسی به این معنی است که نظر مقام رسیدگی کننده بر مجرم بودن متهم است و پرونده می بایست در مرجع بالاتر (دادگاه) به صورت مفصل رسیدگی شود. لذا توصیه می شود در صورت ارتکاب عمل مجرمانه و یا شبهه ارتکاب آن حتما پیش از مراجعه به مرجع رسیدگی مقدمات تهیه وثیقه و یا معرفی کفیل را به جهت جلوگیری از بازداشت فراهم نمایید.
باید بدانید قرارهای صادره از این دست می توانند در مواردی قابل اعتراض باشند لذا صرف صدور آن ها به معنی مختومه شدن پرونده نمی باشد. بنابراین در صورت طرح شکایت علیه شما حتما از خدمات مشاوره ای وکلای آگاه و با تجربه استفاده نموده و از همان مراحل ابتدایی دفاعیات خویش را مستدل تقدیم دادگاه نمایید.
برای استفاده از خدمات مشاوره ای دفتر وکالت آوای عدالت می توانید با شماره 09105146717 تماس حاصل نمایید.